poniedziałek, 26 maja 2014

Faszerowana cukinia

Goście w drodze, a kolacja nie gotowa.. Czas wiec przygotować coś smacznego, pożywnego, a zarazem zdrowego. Pomyślałem, że warto przygotować cukinie z warzywami. Poniżej znajdziecie przepis na moje cukiniowe fantazje.

Cukinię myjemy, kroimy na pół i wycinamy środek :)

Kolejny etap to podkład(w moim wypadku przecier pomidorowy), którym smarujemy cukinię. Kolejnym etapem jest sam farsz. W moim wypadku były to pokrojona papryka czerwona i żółta, kukurydza oraz kiełbasa. Wszystkie te składniki kroimy w kostkę i nakładamy do wydrążonych cukinii.

Tak nafaszerowaną cukinię wsadzamy do piekarnika na 15 min na 200 stopni. Po tym czasie możemy wyjąć nasze cukinie i posypać je serem żółtym. Całość wstawiamy na kolejne 15 minut.

Gotowe! Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w konkursie z okazji tygodnia brytyjskiego w Lidlu! Szczegóły: http://www.magiccookingtime.pl/2014/06/konkurs-z-okazji-tygodnia-brytyjskiego.html#more

    OdpowiedzUsuń
  2. Ser i cukinia to moim zdaniem ciekawe połączenie. Jeśli chodzi o mnie to wyeliminowałabym kiełbasę, a zastąpiła piersią z indyka QAFP. Na pewno będzie mnie kalorii w takim posiłku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł to danie może służyć za szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Blog w 2019 wygląda jak z innego świata :)

    OdpowiedzUsuń