Składniki: krewetki, czosnek, cytryna, sól, olej |
Kroimy czosnek w plasterki |
Podsmażamy na oleju - ale nie za długo |
Dodajemy krewetki - smażymy po 3 min. na każdej stronie. Należy pamiętać aby patelnia była bardzo gorąca. |
Myjemy cytrynę |
Międzyczasie nadal smażymy krewetki na mały już ogniu. |
Kroimy cytrynę. |
Wyciskamy sok z cytryny do naszych krewetek, mieszamy i smażymy kilka minut |
Solimy |
Krewetki wraz z czosnkiem kładziemy na talerzu. Do tego proponuje pokrojone świeże pieczywo z czosnkiem. |
Smacznego!
Co sądzicie o takiej formie przepisu?
przepis całkiem fajny :) pozdrawiam i zapraszam na krewetki z grilla dla odmiany ;) http://www.zgrilla.pl/grillowane-krewetki-z-majonezem-paprykowo-czosnkowym/
OdpowiedzUsuń