Aby zrobić inaczej niż zazwyczaj - na patelni. Postanowiłem udusić ją w mleczku kokosowym.
Co bedzie potrzebne:
-filet z ryby np. panga, tilapia
-mleczko kokosowe
-zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól, pieprz
Na początku myjemy naszą rybkę i obtaczamy ją w soli i pieprzu. Do naczynia żaroodpornego nalewamy odrobinę mleczka kokosowego - tak aby zakryć dno. Następnie kładziemy naszą rybkę i zalewamy ją resztą mleczka kokosowego.
Całość posypujemy ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano.
Rybka powinna się dusić ok 30-40 min. w temperaturze 170 stopni. Najlepiej jednak abyście sami obserwowali rybę i sprawdzali czy już jest gotowa.
Dzięki takiemu duszeniu ryba przejdzie ziołami oraz mleczkiem kokosowym, co dodatkowo uwidoczni jej smak.
Poniżej jak my ją zaserwowaliśmy :)
wow
OdpowiedzUsuń