I jak zauważył mój dobry przyjaciel - przy obróbce buraków, pamiętaj o rękawiczkach ;)
A co będziemy do tego potrzebowali?
-2-3 buraków - zależy od ilości osób, dla jakich chcemy przygotować nasze carpaccio
-oliwa z oliwek
-cytryna
Buraki myjemy, gotujemy i odstawiamy aby przestygły. Jak tylko nasze buraczki będą chłodne, kroimy je w plastry i układamy na talerzu. Całość polewamy oliwą z oliwek oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego!
Świetny pomysł, apetycznie się zapowiada
OdpowiedzUsuńnie miałam okazji nigdy jeść...
OdpowiedzUsuńspróbuj oliwy z Tunezji, piękny kolor, olejarnia sprawdzona, stara, domowa, jest już dostępna w Polsce, warta swojej uwagi, ja kupiłam na allegro, warto było
OdpowiedzUsuńCoś nowego
OdpowiedzUsuńPrzesłałem żonie. Plan na wieczór
OdpowiedzUsuń