niedziela, 5 stycznia 2014

Zapiekanki warzywne z selerem

Jak obiecałem jakiś czas temu tak, chciałbym Wam zaprezentować przepis na zapiekanki warzywne autorstwa mojego przyjaciela Pawła :)







Aby przygotować zapiekanki będziemy potrzebowali:
-kostki żółtego sera
-seler
-koncentrat pomidorowy
-sól, pieprz
-bagietka lub inna bułka lub chleb
- opcjonalnie masło

Ale po kolei. Zaczynamy od przygotowania farszu - na tarce trzemy ser żółty oraz seler. Oba utarte składniki mieszamy i dodajemy do nich koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i przyprawiamy.

Najlepsze do tych zapiekanek jest według mnie bagietka - pokrojona na malutkie kanapeczki.

Na tak pokrojoną bułkę nakładamy odrobinę farszu. Całość wkładamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika na około 10-15 min (warto obserwować, jak zapiekanki wyglądają).

Dodatkowo jeżeli ktoś woli mnie chrupiące zapiekanki, może przed nałożeniem farszu posmarować je odrobiną masła, które się stopi i zmiękczy bułkę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz