niedziela, 26 maja 2013

Krewetki z Patelni - przepis trochę inny

Witajcie, dzisiaj przedstawię Wam mój przepis na krewetki. Tym razem zamiast opisywać poszczególne kroki, przedstawię je na zdjęciach z podpisami. Sądzę, że tego typu sposób prezentacji przepisu będzie jeszcze bardziej zrozumiały i czytelny.
Składniki: krewetki, czosnek, cytryna, sól, olej

Kroimy czosnek w plasterki

Podsmażamy na oleju - ale nie za długo

Dodajemy krewetki - smażymy po 3 min. na każdej stronie.
Należy pamiętać aby patelnia była bardzo gorąca.

Myjemy cytrynę

Międzyczasie nadal smażymy krewetki na mały już ogniu.

Kroimy cytrynę.

Wyciskamy sok z cytryny do naszych krewetek, mieszamy i smażymy kilka minut

Solimy

Krewetki wraz z czosnkiem kładziemy na talerzu.
Do tego proponuje pokrojone świeże pieczywo z czosnkiem.


Smacznego!
Co sądzicie o takiej formie przepisu?

1 komentarz:

  1. przepis całkiem fajny :) pozdrawiam i zapraszam na krewetki z grilla dla odmiany ;) http://www.zgrilla.pl/grillowane-krewetki-z-majonezem-paprykowo-czosnkowym/

    OdpowiedzUsuń