wtorek, 28 maja 2013

Mozzarella z pomidorem i anchois - trochę inaczej niż zwykle

Zawsze lubiłem pomidory przekładane mozzarellą, polane oliwą z oliwek i dobrze przyprawione. Jednak ostatnio wpadłem na pomysł aby całość przenieść na kanapki.
Do całego przepisu dołożyła się moja żona - "jako, że mieliśmy anchois w lodówce dlaczego by nie użyć ich zamiast soli?".

Składniki:
-mozzarella
-pomidor (najlepiej malinowy)
-anchois
-chleb
-mało (co jak co ale powinno to być prawdziwe mało, a nie margaryna)


Nie ma tutaj co długo się rozwodzić nad kolejnymi krokami ;) Na kanapkę kładziemy po kolei: plater mozzarelli, pomidora i pojedynczą anchois.
Co ciekawe połączenie mozzarelli i anchois, także bardzo dobrze smakuje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz