środa, 9 stycznia 2013

Chleb smażony w jajku

Potrawy tej nauczyła mnie moja żona, wcześnie nie słyszałem nigdy o czymś takim. Na początku początku podchodziłem do całości nieufnie, ale teraz.... mniam... zajadem się tym kiedy tylko mogę :)

Do dzieła! Będziemy potrzebowali:
-2 jajek
-3 kromek chleba - idealnie nadaje się do tego starszy i bardziej suchy chleb
-sól
-keczup do smaku
-odrobina oleju albo masło do smażenia

Jajka rozbijamy na talerzyku solimy lekko i mieszamy - ogólnie tak jak do kotletów schabowych. Rozgrzewamy patelnie z olejem albo masełkiem i ruszamy - bierzemy kromkę chleba na widelec i maczamy z obu stron w jajku. Następnie wrzucamy na patelni i smażymy z obu stron tak aby jajko się ścięło - tak jak do jajecznicy.

Tak przyrządzony chlebek kładziemy na talerzu i do smaku polewamy keczupem :)

Całość nie powinna zająć nam dłużej niż 15 min.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz